Tolóajtós szekrény


Talán meglepő, de szerintünk a tolóajtó igazi erénye, hogy jóval nagyobb egybefüggő felületeket lehet vele képezni, mint egy nyíló ajtóval, így megfelelő szín- és dekorkombinációkkal a lakás igazi dísze lehet. Emellett a tolóajtós szekrény használatához a normál nyíló ajtós változathoz képest jóval kevesebb helyre van szükség. Ez ideálissá teszi keskeny helyiségekben való alkalmazását, így nem csoda, hogy az előszoba szekrények, gardróbszekrények jelentős része tolóajtós szekrény.

A nagy felületeknek hála a tolóajtók hatalmas, egybefüggő tükrökként is funkcionálhatnak. Így amellett, hogy akár nagy helyet is elfoglalhat, a tolóajtós szekrény egyúttal növelheti is a teret.

A megrendelés menete megegyezik az egyedi konyhabútoroknál, illetve az ÁSZF-ben leírtaknál.

Tolóajtós szekrény az Ön igényeire szabva


Megjelenés, stílus, funkcionalitás és árfekvés – az általunk készített tolóajtós szekrény mindenben az Ön igényeihez, elvárásaihoz illeszkedik. A bútorkészítés során figyelembe vesszük a rendelkezésre álló helyiség adottságait, és az enteriőrbe harmonikusan illeszkedő megoldást javaslunk.

A szekrény minőségét, tartósságát a vasalatok adják. Ennek megfelelően nem használunk vékony acélkereteket, csak jóval robosztusabb alumínium profilokat, melyekre 5 év garanciát vállalunk. A csapágyas görgők révén az ajtókat gyakorlatilag egy ujjal is ki tudja nyitni.

Az elkészült tolóajtós szekrény végső karakterét az ajtóbetét adja, ezért ezekről külön kis összefoglalót készítettünk (lásd lejjebb). Betéteink 18mm-es bútorlapok, így a tolóajtók hosszú távon sem hajlanak meg, ahogy az a vékonyabb ajtóknál tapasztalható.

1
2
3
4
1

Acéllemez vasalat – vékony, nincs belső merevítése, rozsdásodhat

2

vastagabb, rozsdamentes alumínium

3

a zárt szelvényeknek hála merev, robosztus, ami megakadályozza az ajtó deformálódását

4

külön vájat az ütköző kefének – csendes és pormentes záródás

Egyedi megoldások – kívül


A tolóajtós szekrényeknél a lehetséges variációk száma hatalmas, ezért a következő felsorolás a teljesség igénye nélkül készült.

 • Tetőtereknél, ferde falaknál lehetőség van egyedi, “csapott” ajtók készítésére;
 • A tolóajtós szekrény saját keretet kaphat, melybe kívánság szerint világítás szerelhető. Lehetőség van belső világítás beépítésére is, mely az ajtó elhúzására kapcsol be;
 • Igény szerint a sínek, fogantyúprofilok a RAL színskála minden színében kérhetők.

Egyedi megoldások – belül


A belső kényelmi berendezések tekintetében ismét csak óriási a választék. Néhány példa:

 • fogasok, akasztók és egyéb rendszerezők; ruhaliftek és cipőtartók
 • kihúzható polcok, fiókok és kosarak

Saját megoldásaink és a Forest cég gardróbszekrény kiegészítő katalógusának megtekintéséhez kattintson a Gardróbszekrény menüpontra.

Tolóajtó betétek – a lehetséges variációk rövid összefoglalása


A függőleges fogantyúprofilok és a vízszintes osztók alkotta kereten belül lehetséges egyetlen betét alkalmazása, illetve feloszthatjuk az ajtót több részre is. Ez utóbbi esetben különböző anyagok variálásával egyedi kinézetet kölcsönözhetünk bútorunknak.

Egybetétes tolóajtók


Az ajtóbetétet itt egy anyag alkotja. Ez jellemzően lehet:

 • bútorlap (egyszerű, textúrával rendelkező vagy magasfényű) – az alábbi linkekre kattintva kedvére böngészhet a legnagyobb bútorlap-gyártók dekorválasztékából:

Egger; Falco; Kronospan; Kastamonu

 • furnérozott anyag – a vékony tömörfa réteg szépsége és egyedisége bútorlappal utolérhetetlen. Európa vezető furnérgyártója a Dekospan;
 • festett üveg vagy tükör.


Osztott tolóajtók


Az egyes betéteket különböző anyagok alkothatják. Az előzőekhez képest további variációkra adnak lehetőséget:

 • festett üvegek – gyári színekben a Lacobel-től vagy egyedi festéssel;
 • magasfényű akril panelek;
 • dekoritlemezek – egyes cégek (mint pl. a Formica) csak dekoritlemezeket gyártanak, melyeket valamilyen hordozóra kell ragasztani; cserébe elképesztő mintázatokat és felületeket kapunk!

Két bútorlap kombinációja is igazán szép lehet – a variációknak csak a fantázia szab határt.