Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

Valamennyi szolgáltatásunk igénybevételekor az alábbiakban részletezett ÁSZF pontjai érvényesek, függetlenül attól, hogy külön írásos megállapodás születik az adott munkáról vagy sem. Szolgáltatásaink megrendelésével Ön elfogadja Általános Szerződési Feltételeinket.

Bútor összeszerelés

AJÁNLATKÉRÉS
Küldje el bútora fotóját, internetes linkjét, illetve konyhája tervrajzát – ezek alapján pontos árajánlatot készítünk az összeszerelésről. A konyhabútorok kivételével a szerelési díj számításának alapja a bútorok vételára, ezért kérjük ennek megadását is. Ezenkívül a munkavégzés helyszínére (kerület vagy település) van még szükségünk, az esetleges parkolási díj megjelölésével. Emailcímünk: info@chironkft.net
FELMÉRÉS
Lapra szerelt bútorok (tipikusan konyhák) esetén 10.000Ft (plusz parkolási díj, Budapesten kívül benzinköltség). A legtöbb esetben azonban Ügyfeleink maguk tervezik elemes bútoraikat – ekkor ez a költség természetesen nem merül fel.
MEGRENDELÉS, ELŐLEG
A megrendelés írásban, emailben lehetséges, összeszerelés esetén előleget nem számítunk fel. Kivételt képezhetnek a valamilyen okból kiemelten költséges munkák, például külföldi helyszín esetén.
HELYSZÍNI BESZERELÉS, ELSZÁMOLÁS
Bútor összeszerelésnél a helyszíni beszerelés a megbeszélt időpontban történik, a munkadíjat az átadáskor kell rendezni. Kivételt képez ez alól, ha a munkát önhibánkon kívül nem tudjuk befejezni (pl. hiányzik egy elem), ekkor az elvégzett munka díját rendezni kell és a befejezést külön időpontban és munkadíjért végezzük el.
ÁTADÁS-ÁTVÉTEL, GARANCIA
Az összeszerelt bútor átadása minden esetben a munka közös átnézésével történik. Reklamációt ezt követően csak olyan hibák esetén fogadunk el, amik ekkor nem voltak láthatók vagy később merültek fel.

Munkánk során az esetlegesen általunk okozott károkat szakipari módszerekkel kijavítjuk, ha ez nem lehetséges, a sérült elemet kicseréljük.

Falban futó csövek, vezetékek megfúrásából eredő károkért csak akkor vállalunk felelősséget, ha pontos tájékoztatást kaptunk azok elhelyezkedéséről. Ha a víz a lakáson belül nem zárható el, a vízcső esetleges megfúrásából eredő károkért semmilyen esetben nem vállalunk felelősséget!

Az összeszerelési szolgáltatásra 1 év garanciát vállalunk.

Egyedi bútor készítése

AJÁNLATKÉRÉS
Egyedi bútor készítésénél szintén az Ön terveiből indulunk ki. Küldje el elképzelését (rajz, leírás, fotó stb.) az info@chironkft.net emailcímre, és mi elkészítjük ingyenes és kötelezettség-mentes árajánlatunkat, mely a tapasztalatok alapján ritkán szorul korrekcióra. Ha azt szeretné, hogy bútorát az elejétől fogva (előzetes árajánlat elfogadása nélkül) közösen (a helyszínen) tervezzük meg, ennek díja 10.000Ft. Megrendelés esetén ez a díj a végső árból levonásra kerül.
FELMÉRÉS
Általunk gyártott bútorok esetén előzetes árajánlat elfogadását követően ingyenes; enélkül 10.000Ft, ami megrendelés esetén a végső árból levonható.
MEGRENDELÉS, ELŐLEG
Egyedi bútorgyártásnál leggyakrabban a személyes találkozó (felmérés) során történik a megrendelés. Jellemzően 60% előleget kérünk az anyagköltség fedezésére. Erről elismervényt vagy előlegszámlát állítunk ki.
HELYSZÍNI BESZERELÉS, ELSZÁMOLÁS
Egyedi gyártásnál általában 3-4 hét elteltével szállítjuk bútorát, természetesen szintén egyeztetett időpontban. Az ár előlegen felüli részének (általában 40%) kifizetése a már beszerelt bútor átvételekor történik. Nagyobb volumenű megrendeléskor esetenként az átadást és a kifizetést több ütemre bontjuk, ezt a megállapodás előre rögzíti. Ha a helyszíni átadás rajtunk kívül álló okokból a határidőt követő 1 hét után sem lehetséges, a bútor árát 90%-ig rendezni kell, a fennmaradó 10%-ot pedig a végleges átadáskor.
ÁTADÁS-ÁTVÉTEL, GARANCIA
Általunk gyártott bútorok esetén a fent leírtakon túl a következő pontok szerint járunk el. Saját készítésű bútorainkra 1 év garanciát vállalunk, Blum vasalatokra 5, alumínium tolóajtó vasalatokra szintén 5 évet.

A garancia érvényesíthetőségének feltétele a bútorok rendeltetésszerű használata. A teljesség igénye nélkül ide tartozik:

– a bútorok számára megfelelő környezet biztosítása, különös tekintettel a megfelelő szellőztetés hiányában fellépő párára (pl. vakolás, festés következményeként) és a vízzel való tartós, közvetlen érintkezésre, melyre mind a bútorlapok, mind a fa alkatrészek érzékenyek (pl. munkalap eláztatása);
– a bútorok felületének megfelelő óvása – agresszív anyagokkal való érintkezés, súrolás stb. kerülése, gondozást igénylő felületek ápolása (pl. tömörfa munkalapok olajozása);
– az extrém hőhatások, a kültéri használat kerülése;
– a vasalatok megfelelő használata, az erőltetés kerülése;
– probléma esetén annak mielőbbi jelzése a további állagromlás, sérülés elkerülése érdekében – az ennek elmulasztásából eredő extra károkért felelősséget nem vállalunk.

Talán felmerül Önben, hogy az 1 év garancia kevés egyes áruházak hosszú garanciális idejéhez képest. A helyzet azonban az, hogy a jól elkészített és minőségi vasalatokkal szerelt bútorok egyáltalán nem érzékenyek, egyedül csak a vízre (extrém pára és eláztatás). Így az első évben (valójában még hamarabb) pontosan látszik, hogy a bútor alkalmas-e hosszú távú használatra vagy sem. Emellett a hosszú garanciális idő inkább reklámfogás, hiszen pl. 20 év elteltével annak bizonyítása, hogy a bútort mindvégig rendeltetésszerűen használta igen nehézkes, ha nem lehetetlen feladat.