Beépített szekrény

A beépített szekrény nagy előnye a hagyományos kivitelű, szabadonálló szekrényekkel szemben, hogy sokkal helytakarékosabb megoldást kínál a tárolásra, illetve hasznossá teszi az addig kihasználatlan beugrókat, sarkokat. Beépített szekrény kerülhet bárhová a lakásban, de a leggyakrabban mégis gardrób és előszoba szekrényként szokták alkalmazni.

Ha lakásában kihasználatlan terek, sarkok vannak, ha úgy látja, kevés a pakolóhely; röviden, ha beépített szekrényre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Hol legyen a beépített szekrény?

Ha lakásában üresen álló terek, sarkok vannak, ha kevés a pakolóhely, egy újabb szekrényre van szüksége. De hol lesz ideális helyen? Érdemes már építkezést vagy a lakásfelújítást megelőző tervezés közben kijelölni a beépített szekrény helyét. Ha nincs ilyen szerencsés helyzetben, akkor sem kell kétségbeesni. Mivel nagyrészt egyedi megoldásokról van szó, a már kész lakásokban is rengeteg lehetőség nyílik beépített szekrény elhelyezésére. Érdemes helyiségenként átvenni a szóba jövő opciókat.

Előszoba

Mivel általában kis alapterületű helyiségről van szó, minden négyzetcentimétert ki kell használni, amire a beépített szekrény kínálja a legjobb lehetőséget. Szűk előszobákban a tolóajtós megoldás az ajánlott, így nem veszítjük el a szekrény ajtóinak nyitásához szükséges teret.

Közlekedő

Az egyik legjobb választás a szekrény beépítéséhez. A folyosókra fokozottan igaz, ami az előszobákra: javasolt a tolóajtó. Általában kevés a hely, érdemes mérlegelni, hogy a beépített szekrény nem vezet-e túlzott zsúfoltsághoz.

Gardrób

Családi házakban nem árt kialakítani egy külön gardróbot, aminek elengedhetetlen tartozéka egy beépített szekrény. Mivel így sokkal kevesebb szekrényre van szükség a hálókban, szellősebbé válhat a lakás.

Hálószoba

A faltól falig, padlótól plafonig beépített szekrény igazán letisztult és elegáns megjelenést eredményez. Nincsenek rések a fal mellett, a beépített szekrény tetején a por sem ül meg, így az ott alvók egészségének szempontjából is előnyösebb ez a változat.

Nappali

A nappali a legfontosabb élettér a lakásban, ebben a helyiségben a komfort a legfontosabb, amihez hozzátartozik a mutatós berendezés is. Ha nem szeretné, hogy lakása idejétmúltnak hasson, érdemes lecserélnie a szekrénysort egy modernebb bútorra, ami kevésbé töri meg a teret és annak hangulatát.

Konyha

Egyelőre kevésbé elterjedt megoldás, pedig a konyhában is szükség lehet extra tárolóhelyre. Gondoljon pl. arra, hogy mennyi konyhai eszközt tart otthon, amelyekre csak időszakosan van szüksége. Ilyenkor a konyhabútor mellé kifejezetten praktikus lehet egy beépített szekrény, különösen, ha a helyiség is kínál rá helyet, pl. egy kihasználatlan falmélyedés formájában.

Tükrös beépített szekrény

A beépített szekrény fajtái

Egy beépített szekrény kivitelezése jobban behatárolt, mint egy normál szekrényé, hiszen itt maximálisan figyelembe kell venni a helyiség adta lehetőségeket és korlátokat, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a teret. Így elmondhatjuk, hogy minden beépített szekrény egyedi!

A beépített szekrény kivitel szerint lehet:

  • nyíló ajtós vagy tolóajtós,
  • tükrös, üveges, teli bútorlapos,
  • akasztós, polcos, fiókos,
  • klasszikus, rusztikus, modern, minimal stb. stílusú,
  • világítással, dekorfénnyel szerelt...

Természetesen a beépített szekrény anyagát tekintve is változatos lehetőségek kínálkoznak; a fától a laminált bútorlapon át a nádszövetig mindenféle kombináció szóba jöhet.

Egy testreszabott beépített szekrény

Egy szó szerint beépített szekrény. Igazodik a falmélyedéshez, körbeöleli a mosógépet, a tetején lévő szellőzőrács pedig biztosítja a levegőt a kazánnak, amit eltakar. Az ajtók az IKEA STÄT frontok mintájára, egyedileg készültek.

Ha beépített szekrényre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Keressen minket a 06-20-379-0908-as telefonszámon vagy az info@chironkft.net e-mail címen!